Elastik vücut yapısına sahip olan fareler, ufak bir alandan ya da en dar borudan bile rahatlıkla geçebilen canlılardır. Yaşam alanlarında sıkça karşılaştığımız bu canlılardan kurtulmak sanındığı kadar kolay değildir. Zararlarını önleyebilmek adına, mutlaka fare ilaçlama işleme uygulanmalıdır.
Yılda 6-7 kez yavru verebilen Norveç sıçanları, her doğumlarında 1 ile 11 arasında yavru doğururlar. Bu da, çatı sıçanlarının büyük bir hızla çoğaldıklarını, tehlike arz ettiklerini açıkça belirtmektedir. Yeni doğan yavrular, ortalama 22 gün sonra tek başına yaşayabilir konuma gelir. Hem etçil, hem de otçul olan bu fare türü çok iyi yüzebilirler. Bu da bizlere tuvaletten nasıl gelebildiklerini anlatmaktadır. Evlere giren norveç çatı sıçanları, insanların kulak ve burun gibi eklemli, kıkırdaklı yerlerini kemirerek zarar verirler. Tükürük salgılarında bulunan uyuşturucu nedeni ile, herhangi bir acı hissedilmez ve uyku halindeyken farkedilmezler.
Vücutları ortalama 7-8 cm, kuyrukları ortalama 7-9 cm uzunlukta olan ev fareleri, adından da anlaşılacağı üzere genellikle evlerde bulunurlar. Kuyrukları gövdelerinden uzundur. Yılda yaklaşık 5 ile 10 arasında doğum yapabilirler ve her doğumda 6 ile 12 arasında yavru doğururlar. Yeni doğan ev fareleri, 30-40 gün içerisinde çiftleşip doğurabilirler. Kısa sürede çok faza doğurup, çok fazla çiftleşen bu fare türü, kolaylıkla çoğalırlar. Bu da ev ortamında hem sağlığınız hem de huzurunuz için olumsuzluk yaratır. Batman gibi ortam sıcaklığının ve besinin optimum olduğu bölgelerde mücadelesi oldukça zordur.
Lağımlarda en fazla görülen farelerdir. Yaşam süreleri ortalama 5 yıldır. Zor yaşam şartlarına bile uyum sağlayan bu fare türlerinin vücutları 18 ile 22 cm arası, kuyrukları ise 20 ile 25 cm. dir. Boyutları o kadar büyüktür ki kedileri bile kovalayabilirler. Vücut ağırlıkları ise ortalama 120 ile175 gr arasındadır. Sık sık evlere girdikleri de görülmektedir. Bu yüzden zaman zaman ev faresi diye de anılmaktadır. Genellikle bitkisel besinlerle beslenirler.
Dişileri yılda 3 ile 6 arasında olmak üzere 6 ile 13 arası yavru fare doğurur. Gebelik süresi ise 1 aydan daha kısa, ortalama 21 ile 26 gün arasındadır. Doğan fareler ise 2-3 ay içinde erginleşir.
Lağım farelerinin tırnakları ve ön dişleri sürekli olarak büyüme gösterir. Sırf bu sebepten dolayı lağım fareleri sürekli bir yerleri kemirebilir ve kazabilirler. Bundan dolayı evlerimizde farelere karşı güvende olmamız mutlaka gereklidir.
Özellikle Batman’da oldukça fazla fare bulunmaktadır. Fare ilaçlama konusunda uzman ve tecrübeli ekibimiz ile, Batmanda sizlere hizmet vermek için hazırız. Faresiz bir hayat için, size bir telefon kadar uzaktayız.
- Batman Merkez Fare İlaçlama
- Batman Hasankeyf Fare İlaçlama
- Batman Beşiri Fare İlaçlama
- Batman Gerçüş Fare İlaçlama
- Batman Sason Fare İlaçlama
- Batman Kayapınar Fare İlaçlama
- Batman Köyleri Fare İlaçlama
- Batman Silvan Fare İlaçlama
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN